Smoooth betaling med Klarna
Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Ønskeliste

Vedlikehold av strømaggregatet

Vedlikehold av strømaggregatet

Strømaggregat er et av de verktøyene somfunke når duførstskal bruke det. Hvis du ikke er redd for skitt under neglene, og følger servicehåndboken, er det mye du kan gjøre for å sørge for et pålitelig aggregat som varer lenge. 

 

Noe bør man selvfølgelig overlate til en servicetekniker, men ved å gjøre litt på egenhånd kan man forlenge tiden mellom hver service – til det beste for både aggregatet og lommeboka. Her er noen enkle grep du kan gjøre selv som bare krever et snev av teknisk kompetanse: 

 

Selv om du får med brukermanual, så er det lurt å etterspørre servicehåndboken til aggregatet ditt. Her finner du blant annet de anbefalte serviceintervallene, som er lurt å følge slik at du beholder garantien. 

 

  • Hold tunga rett i munnen når du bytter olje og filter 

Det er ikke nødvendig å sende strømaggregatet på service bare for å bytte olje og filter. Likevel er det viktig at du er nøye, og dobbeltsjekker at du vet hvordan du gjør det, slik at det ikke blir feil. 

 

  • Følg servicehåndboken når du blander olje 

Selv om man skulle ønske at det var problemfritt å blande ulike oljer, så er sannheten atmanalltid må sjekke servicehåndboken. Det går ofte bra, men om det først skjer en feil så kan den koste dyrt. Husk også: du får ikke bedre olje enn den dårligste du blander med. 

 

  • Vær sikker på at du blander kompatible frostvæsker 

Når du blanderfrostvæskerer det enda viktigere å være obs på at de skal være kompatible. Hvis ikke kan de klumpe seg og lage propper i kjølesystemet til strømaggregatet. 

 

  • Test aggregatet med strømbelastning 

Mange har aggregatet stående uten at det blir brukt i lange perioder. Det er lurt å teste det jevnlig med strømbelastning, for å sikre at det fungerer som det skal. Dette gir deg også muligheten til å plukke oppsignaleromvedlikeholdtidlig. 

 

  • Varm opp motoren før oppstart 

Ved å bruke en motorvarmer kan du sørge for at aggregatethar en grunntemperatur når det starter. Det sparer både motoren og ande deler for slitasje, samtidig som det gjør det enda enklere å få start. Å bytte ut motordeler kan være dyrt, så dette kan du spare penger på.Flere av våredieselaggregater fraGebeer utstyrt med innebygd forvarming som gjør denne jobben for deg. 

 

  • Ikke overse de elektroniske komponentene 

I tillegg til motor, olje og drivstoff – består strømaggregatet av en rekke elektroniske komponenter. Både generatoren og det elektriske systemet er utsatt for vibrasjoner. Hvis duhar elektrisk kompetanse så anbefaler vi å følge med på dette, hvis ikke er det lurt å be om hjelp til denne biten. 

 

Hvis du har spørsmål angående strømaggregat så er det bare åta kontakt med oss! Vi har lang erfaring med en rekke teknisk utstyr, og svarer mer enn gjernepå hva det enn måtte være.