Smoooth betaling med Klarna
Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Ønskeliste

Lad batteriet før vintersesongen – unngå startproblemer med vedlikeholdslading!

Lad batteriet før vintersesongen –  unngå startproblemer med vedlikeholdslading!

Vinteren nærmer seg – enten vi vil eller ei – og med den kommer kulda. Vil du unngå startproblemer er det lurt med jevnlig vedlikeholdslading av ditt bilbatteri! Dette vil spare deg for både frustrasjon og unødige utgifter.

Startproblemer og flatt batteri er blant de vanligste årsakene til bilberging her til lands. Dette gjelder både biler med bensin- eller dieselmotor og elbiler. Elbiler er utstyrt med et 12V batteri som gir strøm til bilens elektronikk. Med et flatt 12V batteri vil du få problemer selv om «kjørebatteriet» er fulladet.

Hvorfor tappes batteriet?

Mange opplever problemer med bilbatteriet vinters tid og det er det flere grunner til:

  • Bilbatteriets effekt reduseres betraktelig når temperaturen synker.
  • Mye og samtidig bruk av elektrisk utstyr som setevarme, varmeapparat/AC, varmetråder, radio, lys, vindusviskere, tenningsanlegg m.m.
  • Et kjøremønster med mange korte turer og mye start og stopp gjør at batteriet tappes.
  • Bilen blir stående ute i kulda over lengre tid – hjemme eller på hytta.

Vedlikeholdslading av bilbatteri

En batterilader til bil er en rimelig investering som betaler seg ved at bilen starter når du trenger den, samt at batteriets levetid øker. Det er godt for både lommeboka og miljøet.

Hvor ofte du skal lade avhenger blant annet av kjøremønster, temperatur og bruk av elektrisk utstyr. Ved å ha laderen lett tilgjengelig i nærheten av der du parkerer bilen, kan du lage deg gode rutiner for jevnlig vedlikeholdslading. På vinteren kan lading av batteriet en gang i måneden være et fornuftig intervall.

Enkel i bruk!

Vi har en rekke intelligente batteriladere som er svært enkle i bruk. Disse kan brukes til alt fra starthjelp av motoriserte kjøretøy, lading av elektronisk utstyr som nettbrett og mobil, til vedlikeholdslading av bilens batteri.

Våre kombinerte ladere og hjelpestartere er like enkle å bruke og gir deg i tillegg mulighet til å yte starthjelp om batteriet er flatt. Her finner du modeller som passer ypperlig til både privat og profesjonelt bruk. Fra de kompakte og lette batteriladerne som er skapt for personbilen, til store de batteriladere på hjul som kan dra i gang større anleggsmaskiner. Alle er sikret mot overbelastning og feil polaritetsvalg, slik at du får en trygg og pålitelig batterilader.

Lad før lagring

Batterier til typiske sesongprodukter som båt, motorsykkel, moped, gressklipper, snøfreser, o.l. bør også lades fra tid til annen. Ved å lade batterier før lagring, kan sørge for at du slipper å skifte dem ut oftere enn høyst nødvendig. Moderne batterier har liten selvutlading, men bør lades opp et par ganger i løpet av vinteren.