Smoooth betaling med Klarna
Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Ønskeliste

Forbruk strømaggregat - så mye drivstoff trenger de!

Forbruk strømaggregat - så mye drivstoff trenger de!

Oppholder du deg et sted hvor det vanligvis ikke er fast strømforsyning eller strømmen ofte blir brutt? Da kan det lønne seg å investere i et dieselaggregat – det trenger slettes ikke å bli dyrt! Et dieselaggregat er gull verdt når behovet melder seg for nødstrøm, reservekraft eller ekstra byggestrøm.

Et dieselaggregat omformer flytende energi, i dette tilfellet diesel, til elektrisk energi. Dermed har du alltid en pålitelig strømkilde når du trenger det. For det er ikke til å komme unna at stømmen din kan bli borte over lengre eller kortere perioder, og at det ikke alltid er mulig å koble seg på strømnettet. Da gjør du klokt i å  investere i et sterkt og stabilt dieselaggregat.

Velg riktig dieselaggregat til ditt bruk

Før du går til anskaffelse av et dieselaggregat, er det lurt å tenke godt igjennom hva du skal bruke aggregatet til, og hvor mye strøm du trenger. Dette er også et økonomisk spørsmål. Viktigheten av å planlegge i forkant av innkjøpet, understreker Frode Sørlie, markedssjef i Mega Norge:

– Gå ut i fra hva du ønsker dieselaggregatet skal gi strøm til, slik at både kapasitet og størrelse blir rett for ditt bruk, sier han.

Når du skal velge størrelse på strømaggregatet, er det smart å ta sikte på et aggregat som skaper mer strøm enn det du behøver (en grunnregel er ca. 20% mer), for å være på den sikre siden. På Mega finner du dieselaggregat med både 1-fase (230V.) og 3-fase (230V.) strømuttak. En ordentlig gjennomgang på forhånd av ditt strømbehov, gir både praktisk oversikt og fungerer som et økonomisk tiltak. Så ikke hopp over dette! Privatforbruket ditt vil takke deg i det lange løp.

Sørlie påpeker også viktigheten av å plassere aggregatet på en så sikker måte som mulig for å unngå støy og kullosproblemer.

– Sett gjerne aggregatet i et eget hus eller rom som er egnet for slikt bruk, forklarer han.

Én løsning kan være en ventilert bod hvor avgasser ledes ut gjennom veggen. Da unngår du plagsom støy i og ved huset når aggregatet går.

Strømaggregat er en trygg og sikker investering

I forhold til aggreggater drevet av bensin, er dieselaggregater billigere i drift og varer lengre dersom du opprettholder servicen som kreves. Med full tank og maksimal belastning klarer aggregatene å produsere strøm mellom fem og ti timer før tanken må fylles igjen.

Diesel er også mindre brannfarlig enn bensin, noe som gjør bruken sikrere. Du har lov til å oppbevare mer diesel enn bensin hjemme, slik at du kan supplere med en ekstern tank dersom du ønsker lengre driftstid på dieselaggregatet ditt. Dette blir rimelige for deg som kunde, og er gode nyheter for privatforbruket ditt.

Et dieselaggregatet er riktignok dyrere i innkjøp, men bruker til gjengjeld mindre drivstoff. Legger du inn levetid, drivstofforbruk, serviceintervalller, garantier og tilgjengelighet på reservedeler i regnestykket, vil et rimeligere aggregat på sikt koste mer enn et som er dyrere. Kvalitet lønner seg, og et aggregat på diesel vil ofte være en klok investering.

Ønsker du deg et kraftig aggregat som gjør jobben? Da kan et dieselaggregat være akkurat det du behøver. Husk at du alltid kan spørre oss om råd, så hjelper vi deg med å velge et dieselaggregat som passer perfekt for dine behov.

Legg igjen kommentar