Smoooth betaling med Klarna
Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Ønskeliste

Mosefjerner for tak – mosebeslag gjør det enkelt å fjerne mose på tak!

Mosefjerner for tak – mosebeslag gjør det enkelt å fjerne mose på tak!

Montering av mosebeslag er den enkleste og beste måten å fjerne mosen fra taket på. Alt du trenger å gjøre er å feste mosebeslaget på mønet av taket – resten av jobben gjør regnet for deg!

Mosebeslag lages av enten sink eller kobber, som begge er effektive mot mose. For det er nemlig mineralene som gjør jobben: Når regnet treffer mosebeslaget, avgir beslaget mineraler. Dette blander seg med regnet og hindrer at mose får feste på taket. Hvis mosen har fått plass på taket før beslaget, vil blandingen av regnvann og mineraler sørge for at dette løsner og renner av, litt etter litt. På denne måten unngår du gjentatte runder med skraping og spyling som både ødelegger overflaten, og forkorter levetiden på taket.

Fordi kobber og sink er naturlige mineraler, vil ikke den mikroskopiske avrenningen være skadelig for miljøet.

«Mose på taket er ikke bare lite pent, det tetter også takrenner og reduserer takets kvalitet og levetid. Derfor er det lurt å være føre var, og montere mosebeslaget med en gang. Men, det er heldigvis aldri for sent å ta hånd om moseproblemet. Skrap gjerne bort så mye som mulig av mosen, før du monterer beslaget og gleder deg over et mosefritt tak i uoverskuelig fremtid»

Hvordan montere mosebeslag?

Først og fremst er det viktig å velge riktig mosebeslag for ditt tak. På platetak av stål og aluminium anbefaler vi å bruke mosebeslag i sink, da kobber kan tære på platen dersom den allerede har skader. Mosebeslag i sink har litt bedre effekt enn beslag av kobber, og har en levetid på 30-40 år. Kobberbeslaget har ti ganger så lang levetid som beslag av sink, og vil med tiden få en brun/sort farge. Derfor passer mosebeslag i kobber best på røde, sorte og brune tak.

Mosebeslagene kommer i flere varianter som passer til forskjellige typer tak, og alle er enkle å montere.

På steintak kan du velge selv om du vil montere beslaget med spiker, skrue eller monteringslim. Velger du monteringslim trenger du bare å legge lim langs beslaget, feste det på mønet og dunke det på plass med en hammer.

Beslag for platetak og papptak kan monteres med selvborende skruer eller monteringslim. Om du bruker monteringslim, er alt du trenger å gjøre å lime langs mosebeslaget, feste det på mønet, vente til det tørker, og la regnet gjøre resten.

Uavhengig av hvilket tak du har, anbefaler vi å legge dobbelt opp (side om side) med mosebeslag på tak som er lengre enn fem meter.

PS! Dersom du har store mengder med mose på taket, anbefaler vi at du skraper av så mye som mulig av den eksisterende mosen før du monterer mosebeslaget. Slik blir veien til et mosefritt tak kortere, og du unngår tette takrenner.