Smoooth betaling med Klarna
Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Ønskeliste

Dieselaggregat til huset? Vi har nødaggregatet du trenger

Dieselaggregat til huset? Vi har nødaggregatet du trenger

Hvordan håndterer du et langvarig strømbrudd? Å bo i områder med kortvarige, men hyppige strømbrudd skaper ofte stor usikkerhet. Ønsker du å sikre deg mot strømbrudd i tiden som kommer, gjør du lurt i å investere i et dieseldrevet aggregat til huset ditt eller fritidsboligen din.

Vi er faktisk helt avhengig av å kunne stole på strømmen til våre daglige gjøremål, og tar det ofte som en selvfølge at den er der når vi trenger den. Men når strømmen forsvinner – eller ikke er der i utgangspunktet – forstår vi behovet for god strømforsyning. For det er jo ikke bare lys vi trenger i hverdagen, men også elektrisk oppvarming, varmtvann og muligheten til å lagre og varme opp mat.

Dieselaggregat – glimrende som strømforsyning og nødaggregat

I løpet av det siste året har etterspørselen etter aggregat til privat bruk økt betraktelig. Våre dieselaggregaterer ideelle for deg som trenger mye strøm, og som verdsetter høy kvalitet. Disse aggregatene fungerer glimrende som strømforsyning til bolighus og hytter og som nødaggregat til hjemmebruk.

Dieselaggregatene er litt større og dyrere enn bensin-  og inverteraggregatene, men gir til gjengjeld høy strømeffekt. Dieselaggregatene har sterkere og mer holdbare motorer enn aggregatene som går på bensin. Selv om et et aggregat drevet av diesel vil være noe dyrere i innkjøp, er det ofte verdt investeringengrunnet lavere forbuk enn bensin.

En annen fordel med dieselaggregatene er at de er svært brannsikre – diesel antennes nemlig ikke like raskt som bensin. Vi kan derfor trygt anbefale dieselaggregat til de fleste av våre kunder.

Velg riktig dieselaggregat til ditt bruk

Våre dieselaggregater kommer i en rekke ulike størrelser, som alle har lang driftstid og kraftig konstruksjon. Men ikke gå for det første og beste! Frode Sørlie i Mega Norge anbefaler nemlig at du lager deg en oversikt før du tar valget om hvilket aggregat som er det beste for deg:

– Viktige stikkord her er kapasitet og størrelse. Vet du hva du ser for deg, er det enklere å velge riktig aggeregat til ditt bruk, forteller Sørlie.

Er du ute etter en reserveløsning hjemme i huset når strømmen går, eller ønsker du å kunne få strøm på hytta? Dersom du har elektrisk utstyr som krever mye startstrøm, gjør du klokt i å ta hensyn til dette, slik at aggregatet er i stand til å levere nok strøm i oppstartsperioden. Husk også å finn ut om du har installert en-faset eller tre-faset strøm i boligen.

Et godt tips er å alltid velge et aggregat som har 20% mer ytelse enn det du har behov for. Da unngår du problemer med overbelastning på motor og generatordel, og at sikringen på aggregatet løser ut. Et aggregat som belastes med 80%, vil ha mindre slitasje og dermed lenger levetid.

Koble dieselaggregatet til huset ditt

– For å koble dieselaggregatet til det lokale strømnettet i huset eller på hytta, trengs en manuell vender som kobler om fra nettdrift til aggregatdrift, forteller Frode Sørlie, markedssjef i Mega Norge.

Alterntativt kan det brukes en ATS-vender (Automatic Transfer Switch). Dette er nødvendig om man skal koble et dieselaggregat automatisk på strømnettet tilknyttet huset eller på hytta.

– En slik oppkobling må alltid utføres av en elektriker. Venderen sørger for at aggregatet slår seg på automatisk og skifter til aggregatdrift ved bortfall av nettstrøm, påpeker Sørlie.

Et dieselaggregat kan avgi en del lyd, noe som gjør det fristende å plassere det utendørs i friluft. Vær litt påpasselig her; tester viser at mange aggregater ikke takler fuktighet og kulde særlig godt. Dette støttes av eksperten:

– Vi anbefaler å tenke nøye gjennom plasseringen, sier Sørlie. Han kan råde om et eget hus eller rom til aggregatet, egnet til slikt bruk. – Det er også viktig å sørge for både ventilasjon og eksosavtrekk.

Dieseaggregat avgir kullosgass, en giftig gass uten farge og lukt. Kullosgass kan føre til alvorlig forgiftning om aggregatet ikke plasseres riktig. Drivstoff må du også alltid huske på å lagre på en forsvarlig måte. Gjort på den rette måten, vil aggregatet ditt sørge for sikker og trygg strømforsyning i lang tid framover.

Du står bedre rustet med et dieselaggregatEt dieselaggregat fungerer utmerket som strømforsyning til ditt hus eller din fritidsbolig, enten du har strøm i utgangspunktet eller ikke. For det er nå en gang slik – vi kan aldri helt forsikre oss mot strømbrudd, og som følge av klimaendringene må vi forberede oss på mer ekstremvær i årene framover. Enten du er boligeier eller driver husdyrhold, kan et potensielt strømbrudd få store konsekvenser.

I Mega Norge er vi lidenskapelig opptatt av sikker strøm og aggregater, og hjelper deg gjerne i valget. Våre dieselaggregater brukes av både privatpersoner og profesjonelle som vet å verdsette ypperste kvalitet.

Et dieselaggregat er et klokt valg – det gjør deg mindre sårbar for strømbrudd hjemme, og bedre rustet i tiden som kommer.

Legg igjen kommentar